Brownies čokoládové bez mouky

Suroviny
225 g hořké čokolády s obsahem 70% kakaové hmoty
225 g másla
2 lžičky vanilkového extraktu
200 g krystalového cukru
3 vejce, rozšlehané
150 g mletých mandlí
100 g posekaných vlašských ořechů

Horká čokoládová omáčka
75 g hořké čokolády s obsahem 70% kakaové hmoty
125 ml smetany ke šlehání
2 lžíce kávové směsi nebo
2 lžičky instantní kávy rozpuštěné ve 2 lžících vody
1 lžíce zlatého sirupu

Postup:
1. Troubu předehřejeme na 170 ° C, plynový stupeň 3. V kastrolu s těžkým dnem na slabém ohni
roztopíme čokoládu a máslo.
2. Kastrol odstavíme, přimícháme vanilkový extrakt a cukr a necháme trochu vychladnout.
3. Do směsi přimícháme vejce spolu s mandlemi a sekanými ořechy. Přelijeme do čtvercového pekáče se stranou 24 cm, můžeme použít i alobalové misku.
4. Pečeme 25 - 30 minut, dokud směs na povrchu neztuhne, ale uvnitř zůstane stále měkká. Vychladlé brownies pokrájíme na 16 stejných čtverců.

16 čtverců
1. Čokoládu polámeme a dáme do kastrolu s těžkým dnem.
2. Přidáme zbylé suroviny, kastrol dáme na mírný oheň a vše necháme rozpustit.
3. Dobře promícháme, odstavíme z ohně a nalijeme do nádoby , ve které podáváme.
Množství stačí na polití 16 kusů

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus