Bochánky s perníku
Použité suroviny:
3 celozrnné chlebíčky Racio | 3 lžičky rozinek | 1 lžíce kakaa | 400 g hladké mouky | 1 prášek do perníku
| 3 odměrky kandisinu | 10 ml oleje | 1 vejce | 2 lžíce rumu | 1 lžička mleté skořice | 1 špetka mletého
zázvoru | dle potřeby: mléko
Jak recept připravit:
Do mísy rozdrtíme chlebíčky Racio, přidáme propláchnuté a pokrájené rozinky a promícháme s kakaem.
Vmícháme prosátou moukou smíchanou s práškem do perníku, sladidlo, olej, vejce, rum, koření a s mlékem
vypracujeme vláčné nepříliš tuhé těsto. Lžičkou klademe na plech vyložený papírem na pečení kopečky těsta
vložíme do mírně vyhřáté trouby a zvolna upečeme.