Barevná buchta
Použité suroviny:
4 vejce
200 g cukru
1 dl oleje
2 dl mléka
300 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 čokoládový pudink
0, 25 l šlehačky, ztužovač
1 kysaná smetana
kakao
skořice
Jak recept připravit:
Vejce ušleháme s cukrem do pěny.
Za stálého šlehání přidáme olej, vlažné mlého a nakonec postupně zašleháme mouku, do které jsme vmíchali
prášek do pečiva.
Vzniklou hmotu nalijeme na plech, do syrového těsta vlejeme uvařený čokoládový pudink, který rozetřeme po
celé ploše.
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 30-40 minut.
Na vychladlý koláč rozetřeme vrstvu ušlehané šlehačky se ztužovačem, smíchanou s kelímkem kysané smetany.
Krém můžeme posypat kakaem nebo třeba skořicí.