Bábovka pomerančová
Použité suroviny:
200g cukru
200g másla
4 vejce
380g hladké mouky
prášek do pečiva
150g pomerančové šťávy
1 lžíce strouhané pomer. kůry
300g moučkového cukru
50g kandované pomerančové kůry
Jak recept připravit:
Troubu zahřejeme na 180 stupňů.
Z másla, cukru, vajec, mouky, prášku do pečiva a 130 ml pomerančové šťávy vypracujeme těsto.
Těstem naplníme formu a pečeme asi 50 minut
Bábovku necháme vychladnout.
Polevu připravíme smícháním moučkového cukru se zbytkem pomerančové šťávy a potřeme povrch bábovky.
Kandovanou pomerančovou kůru nakrájíme na malé kostečky a dáme na ještě vlhkou polevu.Necháme ztuhnout.
Dobrou chuť.