Bábovka oblíbená s jablky

Použité suroviny:

500 g nahrubo strouhaných nakyslých jablek
500 g polohrubé mouky
3 lžičky jedlé sody
200 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
2 vejce
200 ml oleje
100 ml mléka

Jak recept připravit:

Jablka smícháme se směsí mouky sody, obou cukrů a dobře zamícháme, přidáme vejce, olej a mléko a
důkladně, ale rychle zamícháme.
Těsto nalijeme do tukem a moukou nebo strouhankou vymazané formy a pečeme v předehráté troubě přo 160°C
asi hodinu. Špejlí zkusíme na všech místech, zda je těsto dobře propečené (na špejli se těsto nelepí), a
necháme ještě 10 minut dopéct (jablka jsou zrádná).
Bábovku vyklopíme a po vychladnutí pocukrujeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus