Bábovka která vydrží než se sní
Použité suroviny:
250 g másla | 300 g cukru | 6 vajec | z půlky citronu šťáva a nastrouhaná kůra | 450 g polohrubé mouky |
1 vanilkový puding | 1 balíček kypřícího prášku | 1/4 litru mléka | dle potřeby: máslo a strouhanka na
vymazání a vysypání formy
Jak recept připravit:
Máslo utřeme se žloutky a cukrem do pěny. Přidáme nastrouhanou kůru z dobře omytého citronu spolu se
šťávou, dále prosátou mouku smíchanou s pudinkem a kypřícím práškem, mléko, dobře promícháme. Nakonec lehce
vmícháme sníh z bílků. Těsto rozetřeme do vymaštěné a vysypané formy a pečeme v mírné, předehřáté troubě
asi 50 minut. Upečenou vychladlou bábovku vyklopíme a sypeme vanilkovým cukrem.
Toto pečivo vydrží vláčné delší dobu.