Bábovka jako perník

Použité suroviny:

200 g polohrubé mouky, 200 g cukru, 100 g hladké mouky, 100g rozpuštěného vlahého Jihočeského másla, 1
vanilkový cukr, 150 ml Jihočeského plnotučného mléka (teplého), 4 vejce, 1 kypřící prášek do perníku, 1
lžička kakaa, kůra z jednoho citronu.

Jak recept připravit:

Máslo smícháme s cukrem,žloutky, přiléváme mléko a mícháme tak dlouho, až se cukr rozpustí. Potom
přisypáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem, nastrouhanou kůru z citronu a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Část těsta smícháme s kakaem a střídavě vlijeme obě těsta do vymazané tukem a hrubou moukou vysypané
bábovkové formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě (180°C) asi 30-40 minut. Po upečení vyklopíme bábovku z
formy.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus