Babiččiny kremrole
Některé zákusky a koláče mají příchuť dětství. Klidně se můžeme do něj na chvíli vrátit, pokud si například uděláme úžasně vypadající kremrole. Máme to lehčí než předešlé generace. Listové těsto si prostě koupíme. Zbytek zvládnou i méně zkušení.
Těsto si rozválíme na pomoučeném vále a těsto nakrájíme na pruhy dlouhé 20 cm a široké 2 cm. Na pomaštěné kovové trubičky proužky natočíme tak, aby se okraje trochu překrývaly. Potom je potřené žloutkem upečeme v dobře vyhřáté a po chvíli teplotu stáhneme. Hotové do zlatova zabarvené trubičky necháme trochu vychladnout a pak je z kovových trubiček stáhneme. Jako náplň je vhodná přislazená šlehačka nebo Bílková pěna, kterou do úplně vychladlých trubiček nastříkáme pomocí cukrářského sáčku. Pěnu získáme vyšlehanou 5 bílků nad párou, do kterých ještě přidáme 250 g moučkového cukru. Šleháním musíme získat pevnější hmotu, která nesmí téct. Naplněné kremrole nakonec posypeme moučkovým cukrem.