Žampióny v omeletě
Použité suroviny:
700 g žampionů
2 ks cibule
3 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
1/2 skleničky zeleninového vývaru
10 lžic strouhaného sýra
1 špetka soli
1 špetka pepře
12 ks vajec - na omelety
4 lžíce másla - na omelety
12 lžic studené vody - na omelety
1 špetka muškátového oříšku - na omelety
1 špetka soli - na omelety
1 špetka pepře - na omelety
Jak recept připravit:
Oloupanou cibuli a očištěné žampióny nakrájejte. Na pánvi s máslem poduste 10 minut. Posypte moukou,
promíchejte, zalijte vývarem a duste, až se vývar částečně zredukuje
Omelety: Rozšlehejte vejce s vodou, přidejte sůl, pepř, špetku muškátového oříšku a na másle upečte 4
omelety.
Na plech s pečícím papírem dejte omeletu, na omeletu dejte žampióny a posypte sýrem. Na to dejte další
omeletu a postupujte stejně, až spotřebujete všechny 4 omelety. Nahoře budou žampióny a sýr.