Vepřové medailonky ve vlašském ořechu
Použité suroviny:
4 porce vepřová panenka | 1 hrst vlašských ořechů | 1 lžička sladké sojové omáčky | 1 špetka mletého
kmínu | 1 lžička mouky
Jak recept připravit:
Panenku nakrájíme na medailonky na cca 1cm silné medailonky, lehce osolíme, malinko ochutíme drceným
kmínem, na lžíci slunečnicového oleje panenku z jedné strany opečeme, na horní stranu nakapeme sojovou omáčku
a opečeme i z tého strany, medailonky vyjmeme a necháme pánev odpařit na tuk, který zaprášíme moukou, jemně
rozředíme vodou nebo vývarem, přidáme na hrubo nasekané vlašské ořechy, v případě potřeby dochutíme solí a
sojovou omáčkou a necháme prohřát cca 10 minut, přidáme medailonky, přikryjeme a necháme masíčko natáhnout
omáčku.