S houbami nákyp
Použité suroviny:
250 g hub, 2 až 3 vejce, 60 g másla, 100 ml vody, 2-3 polévkové lžíce nastrouhaného slaného sýra, pepř,
sůl. Omáčka: 20 g másla, 1 polévková lžíce mouky, 1 čajový šálek mléka a sůl.
Jak recept připravit:
Jemně nakrájené houby osolíme, opepříme a podusíme na másle. Podlijeme vodou a vaříme na mírném ohni.
Mezitím si uděláme zásmažku na omáčku a rozmícháme ji v mléce, osolíme a za nepřetržitého míchání vaříme do
zhoustnutí. Jakmile houby zcela změknou, odstavíme hrnec z ohně a vlijeme do něj omáčku. Přidáme rozšlehané
vejce a nastrouhaný sýr. Zamícháme a přelijeme na namazaný pekáček. Pečeme ve vodní lázni do zhoustnutí
nákypu.