Pněné kedlubny
Potřebujeme: 600 g kedlubny, 30 g másla, 10 g hladké mouky, 100 g zakysané smetany, pepř, šťáva z citronu, 150 g uvařeného uzeného masa, 100 g cibule, 100 g žampionů, 8 g strouhanky, 20 g tvrdého sýra, petrželová nať, voda, sůl
Jak na to: Kedlubny očistíme a seřízneme z nich vršky. Vnitřek vybereme, osolíme, podlijeme vodou a přikryjte dusíme doměkka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, povaříme se smetanou as dužinou z kedluben, opepříme, okyselíme a přidáme mleté maso. Cibuli a žampiony posekáme a osmahneme na zbytku másla, přidáme strouhanku, všechno spolu is masem promícháme. Kedlubny naplníme, vložíme do vymazaného kastrolu, posypeme nastrouhaným sýrem, pokapeme máslem, přiložíme vršky a zapečeme v troubě. Nakonec posypeme petrželkou pokrájenou nadrobno.