Plněné žampiony
Potřebujeme: 8 žampionů, 6 brambor, cibuli, 40 dkg brokolice, 10 dkg anglické slaniny, kelímek smetany na šlehání, 1/8 l mléka, 2 pl solamylu, 1 pl instantní polévky, svazek zelené petrželky, 2 pl maska, strouhaný muškátový oříšek, 2 pl parmazánu, mletý bílý pepř Brambory oloupeme a vaříme 20 minut.
Jak na to: Omyjeme brokolici, rozebereme ji na malé ružičky a 5 minut před dovařením brambor ji přidáme k bramborám. Na omáčku nakrájíme slaninu na menší kostičky. Cibuli nasekáme nadrobno očistíme a opláchneme žampiony, opatrně z nich vykrojíme nožky a ty nadrobno nakrájíme. V hrnci do křupava upražíme slaninu, přidáme cibuli a nakrájené žampionová nožky. Krátce podusíme, podlijeme smetanou a mlékem a ještě povaříme. Solamyl rozmícháme ve studené vodě a omáčku nim zahustíme. Za stálého míchání necháme projít varem. Dochutíme polévkovým kořením a bílým pepřem. Brambory s brokolicí slijeme a rozmačkáme vidličkou. Přidáme tuk a ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Promícháme kým vam nevznikne pyré, to naplníme do sáčky a ozdobně nastříkáme do hlaviček žampionů. Do ohnivzdorné mísy nalijeme omáčku, do které jste ještě zamíchali petrželovou nať. Na ni vložíme žampiony a posypeme jejich strouhaným sýrem. Zapékáme je v předehřáté troubě 5-8 minut.