Houby smažené v těstíčku

Operativní večera nebo i hlavní chod oběda, pokud trávíme letní čas na chalupě a vymýšlíme alternativy pro využití bohatého houbařský úlovku.

Ingredience:

  • 5 velkých hub, nejlépe hříbky    
  • 1 vejce
  • 150 ml mléka 
  • 1 lžíce oleje   
  • 60 g hladké mouky
  • sůl
  • vegeta

 

Příprava:
Z mléka, mouky, vejce a oleje si uděláme řidší těsto, nesmí však téct, podle potřeby ještě přidáme trochu mouky. Ochutíme ho vegetou a dobře vymícháme metličkou. Houby očistíme, nakrájíme na plátky silné asi centimetr. Houbové plátky obalíme v hladké mouce, pak v těstíčku a smažíme v rozehřátém oleji. Nakonec trochu osolíme. Podáváme s brambory nebo s chlebem.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus