Žebírka na medu

Potřebujeme: 2,5 kg vepřových žebírek, 4 g soli, 3 ks bobkových listů, 5 kuliček jalovce, 5 kuliček nového koření, cibuli, 5 stroužků česneku

Marinada: 1 PL koření na jater žebírka, 1 PL medu, 1 PL chilli kečupu, 1 PL sojové omáčky, 1 PL oleje, 4 stroužky česneku, 2 lžíce citronové šťávy

Jak na to: Žebírka nakrájíme na porce a dáme do hrnce pomalu vařit s kořením, cibulí a česnekem. Vaříme jen do poloměkka, aby se na grilu rychleji upekli. Žebírka vyjmeme z vody, ještě horké potřeme připravenou marinádou a dáme do lednice alespoň na 3 hodiny odstát. Grilujeme venku na dřevěném uhlí, během grilování jejich este mozme poprskavat pivem.