Roštěnky na grilu

Chutné kousky hovězí roštěnky jsou na grilu hotové za pár minut, víc času si musíme rezervovat na jejich přípravu.

Ingredience:

600 g hovězí roštěnky  
sůl  
mletý pepř 
olej 
citronová šťáva
zelenina na oblohu

Příprava:
Odleželé hovězí plátky rychle omyjeme, osušíme, odblaníme a nakrájíme na hrubší řízky. Ty zlehka naklepeme, upravíme do původního tvaru, osolíme, posypeme mletým pepřem a po obou stranách potřeme trochou oleje a pokapeme citronovou šťávou. Připravené řízky necháme v chladu odležet asi 2 hodiny. Potom je na rozehřátém grilu z obou stran grilujeme asi 4 minuty. Roštěnky upravíme na mísu a obložíme pokrájenou zeleninou, například paprikou, ředkvičky a rajčetem, a podáváme s opékanými bramborami.