Vynikající rajská omáčka

Použité suroviny:

1 cibule, 2 rajčata, 1 rajský protlak, trochu kečupu, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, 1 lžíce
hladké mouky, hrst kořenové zeleniny, olej, hrnek mléka, 1 lžíce cukru, trošku soli, citrónová šťáva

Jak recept připravit:

Nejprve zpěníme na oleji drobně nakrájenou cibuli, přidáme rajčata nakrájená na osminky a za stálého
míchání podusíme. Pak zalijeme přiměřeným množstvím vody, přidáme bobkový list, nové koření a zeleninu a
povaříme. Asi po 15 minutách scedíme, do vývaru vmícháme protlak, kečup, osolíme, přidáme cukr, přivedeme k
varu a zahustíme moukou rozkvedlanou v trošce vody. Nakonec přidáme hrnek mléka na zjemnění chuti, krátce
povaříme a dochutíme citrónovou šťávou.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus