Rajská s perníkovým kořením

Použité suroviny:

500 g předního hovězího masa
1 menší cibule
2 lžíce másla
4 kuličky pepře
2 kuličky nového koření
1 ks bobkového listu 200 g rajského protlaku
200 ml kečupu
sůl
cukr podle chuti
perníkové koření

Jak recept připravit:

Maso omyjeme, zalijeme vodou, přidáme kuličky pepře, nového koření a bobkový list, osolíme a vaříme,
dokud není maso měkké. Podle potřeby doléváme vodou, abychom měli asi 1 litr vývaru. V kastrolu si rozpustíme
máslo a usmažíme na něm dorůžova cibuli nakrájenou na jemné kostičky. Zalijeme vývarem z masa a vaříme, dokud
není cibule měkká. Přidáme rajský protlak, kečup a perníkové koření. Nakonec zahustíme moukou rozkvedlanou ve
studené vodě a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme asi 10 minut, dochutíme cukrem a solí. Maso
naporcujeme na plátky a na talíři zalijeme rajskou omáčkou. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus