Rajská na zeleninovém základě
Použité suroviny:
1 mrkev | 1 malý kousek celeru | ½ menší cukety | dle chuti: máslo | 2 plechovky krájených rajčat | 1
zeleninová kostka + 500 ml vody | 2 lžíce celozrnné pšeničné mouky | dle chuti: Solčanka | dle chuti: hnědý
cukr na dochucení
Jak recept připravit:
Na másle osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev, celer a cuketu. Přidáme krájená rajčata, vše dobře
promícháme a podlijeme 500 ml vroucí vody s rozpuštěnou zeleninovou kostkou. Přivedeme k varu, přidáme
celozrnnou mouku rozmíchanou v troše vody a vše povaříme doměkka, alespoň 15 minut. Potom všechno důkladně
rozmixujeme. Omáčku dochutíme Solčankou a hnědým cukrem. Můžeme ji ještě přecedit přes síto, aby byla zcela
hladká. Podáváme s knedlíkem či těstovinami.