Omáčka rajská z ruské kuchyně na všechno možné

Použité suroviny:

2 lžíce olivového oleje | 1 na hrubo posekaná cibule | 1 velký utřený stroužek česneku | 700 g uzrálých
rajčat, pokrájených na 1/4 | 1 malá zelená paprika | 1 lžička soli nebo podle chuti | dle chuti: černý
pomletý pepř | 1/2 lžičky sušené bazalky | dle chuti: několik kapek omáčky z pálivých papriček | 1 lžíce
másla | 1 lžíce mouky | 1 lžíce rajské pasty | 1 lžička medu

Jak recept připravit:

Na oleji osmažit cibuli dozlatova a přidat česnek. Zamíchat tam rajčata, papriku, pepř, sůl, bazalku a
pálivou omáčku. Přikrýt a dusit po 30 minut. Propasírovat, nebo rozmixovat.
Na pánvi rozehřát máslo a zamíchat do něj mouku. Usmažit světlou zásmažku a na ni nalít propasírovaná
rajčata společně s rajskou pastou a medem. Ještě podusit po 10 minut.
TIP: Rusové používají tuto omáčku na různé pokrmy ze zeleniny, masa a ryb.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus