Omáčka rajská s vejci

Použité suroviny:

250 g rajského protlaku
8 vajec
50 ml zeleninového vývaru
1 malá cibule
2 stroužky česneku
3 lžíce solamylu
1 bobkový list
dle chuti: nové koření
dle chuti: sůl a pepř

Jak recept připravit:

V kastrolu rozehřejeme olej a dáme na něj zpěnit oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme
prolisovaný česnek, několik kuliček nového koření a bobkový list. Osmahneme a přidáme rajský protlak.
Promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme. Necháme chvíli vařit. Solamyl rozmícháme v
trošce studené vody a přilijeme do omáčky za stálého míchání. Podle chuti dosolíme a dopepříme a krátce vše
povaříme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme (po vyjmutí z horké vody dáme do studené, lépe se loupou), dáme
prohřát do omáčky. Vejce rozdělíme na talíř a zalijeme omáčkou.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus