Omáčka rajská jinak

Použité suroviny:

750g libového hovězího masa
olej, sůl
bobkový list, nové koření, skořice
3 větší a dobře zralá rajčata
rajčatový protlak
mouka na jíšku

Jak recept připravit:

Hovězí maso nakrájené na plátky, po stranách nakrojené, aby se při dušení nekroutilo, naklepeme a dáme
zprudka osmahnout na olej z obou stran. Poté přiklopíme a necháme mírně dusit, dokud nepustí šťávu, poté
trochu osolíme, přidáme koření a dále dusíme doměkka. Je-li třeba, podlijeme vařící vodou. Je-li maso měkké,
vyjmeme jej stranou, vydušenou šťávu přelijeme přes sítko, přidáme rajčata, trochu vody a vaříme doměkka.
Poté propasírujeme, přidáme rajský protlak, uvedeme do varu a zahustíme jíškou. Vaříme mírně, aby omáčka
nezřídla. Dochutíme cukrem, event. solí a přidáme dušené maso, mírně chvilinku provaříme. Podáváme s
těstovinami nebo knedlíkem.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus