Hořčičný dressing
Hořčičný dressing
Potřebujeme:
25 g másla, 25 g hladké mouky, ¼ l smetany na šlehání, ¼ l zeleninového vývaru, 100 ml sherry, nastrouhaná kůra z 1 citronu, 1 žloutek, 75 g krémská hořčice, citronová šťáva, proužky citronové kůry, mleté bílé koření, sůl
Jak na to:
V míse vymíchejte měkké máslo s moukou. Ze smetany si odložte 3 PL. Zbylou smetanu smíchejte s vývarem, přidejte postrouhanou citronovou kůru a na mírném ohni povařte. Potom vložte vymíchané máslo s moukou a za stálého šlehání metličkou vařte. Omáčku odstavte a přimíchejte smetanu, v níž jste rozmíchali žloutek. Dochuťte ji hořčicí, solí, pepřem a citronovou šťávou.