Boloňská omáčka na špagety
Použité suroviny:
1-2 stroužky česneku | 2 lžíce olivového oleje | dle potřeby: oleje | 250 g 250g mletého masa (1/2
vepřové, 1/2 hovězí) | dle chuti: sůl, pepř a sladká paprika | 500 g rajčat z konzervy | asi 70 g rajčatového
protlaku | 125 ml červeného vína nebo vody | 1 lžička nasekaných lístků tymiánu | 1 lžička nasekaných lístků
bazalky
Jak recept připravit:
Česnek nakrájíme na kostičky, rozehřejeme olej, a kostičky česneku na něm podusíme, přidáme mleté maso a
opékáme asi 5 minut, přitom maso rozmělníme a okořeníme solí, pepřem, sladkou paprikou. Přidáme rajčata i se
šťávou a lžící je trochu rozmačkáme. Přilijeme rajčatový protlak, víno nebo vodu. Dobře promícháme, přivedeme
k varu, vaříme asi 15 minut. Vmícháme tymián a bazalku. Podáváme se špagetami, které uvaříme dle návodu,
sypeme nastrouhaným sýrem (nejlépe parmazánem).