Blesková rajská omáčka
Použité suroviny:
6 lžic oleje, 3 rovné lžíce hladké mouky, voda nebo masový vývar, 8 kuliček nového koření, 8 kuliček
pepře, 3 bobkové listy, 3 hřebíčky, 1/2 cibule, kousek citronové kůry, sůl, 200 g rajského protlaku, lžička
cukru, 1/2 lžičky skořice
Jak recept připravit:
V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Zředíme vodou
nebo vývarem, rozmícháme, osolíme, přidáme koření, cibuli, citronovou kůru a vaříme dvacet minut. Podle
potřeby můžeme dolít vodu nebo vývar, aby měla omáčka požadovanou hustotu. Omáčku přecedíme, rozmícháme do ní
rajský protlak, přidáme cukr, skořici a necháme přejít varem. Podle potřeby dosolíme. Podáváme k vařenému
masu s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.