Zelený kaviar

Přísady
3 citrony nakrájené na tenké plátky, bez jadérek
2 čajové lžíce nastrouhaného oloupaného čerstvého zázvoru uskladněného v malé lahvi, aby se zachovala veškerá šťáva
56 g zeleného wasabi kaviáru
28 g jiker z lososa

Postup

Velký talíř nebo malý plech na pečení vystelte papírem na pečení. Vyberte si 12 nejkrásnějších plátků citronu a poklademe je v jedné vrstvě. Dejte do mrazničky na jednu hodinu nebo pokud nejsou zmrzlé natvrdo. Na malou misku položte sítko a vložte do něj zázvor. Opakem lžíce vytlačte z nastrouhaného zázvoru šťávu. Zbytky zázvoru vyhoďte a šťávu zatím odložte. Těsně před podáváním vyjměte plátky citronu z mrazáku a obě strany potřete nebo pokapejte zázvorovou šťávou. Do středu každého plátku položte polovinu čajové lžíce wasabi kaviáru a na vrch dejte pár lososích jiker. Řekněte vašim hostům, aby zlízli kaviár z citrónu (nebo ještě lépe, názorně jim to ukažte).

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus