Štika na šumivém víně
Štika na šumivém víně
Potřebujeme:
1 kg štiky, 100 g másla, 4 cibule, 4 mrkve, 3 dl šumivého vína, 2 žloudky, 100 g žampionů, 2 citrony, petrželová nať, mletý pepř, sůl
Jak na to:
Ve velkém hrnci poduste na 50 g másla na kolečka pokrájenou cibuli a mrkev, dochuťte solí a pepřem. Potom vložte vykuchanou štiku, zalijte šumivým vínem a vařte asi 30 min. doměka. Uvařenou štiku přeneste na mísu a dejte do vyhřáté trouby aby nevychladla.
Zeleninu můžete ještě chvíli podusít, zahustíme zbývajícím máslem a žloutky. Ale už nevarře, aby se omáčka nesrazila. Nakonec do ní zamíchejte zvlášť podušené žampiony, polejte štiku uloženou na míse a ozdobte kolečky citronu.