Steak z lososa ze zeleninou a krevetovou pěnou

 

Steak z lososa ze zeleninou a krevetovou pěnou

Potřebujeme:

4 plátky lososa, 2 dl vývaru, máslo, 4 žloutky, 2 dl smetany, 1 cuketa, 1 brokolice, 1 fenykl, 1 lilek, 8 ks bejby karotky, 100 g koktejlových krevet, mleté bílé koření, mletý pepř, sůl
Jak na to:

Steaky z lososa osolte a opražte na roztaveném másle z obou stran dozlatova. Ale nejprve si očistěte veškerou zeleninu, Nakrájejte ji na menší kousky a uvařte v osolené vodě doměka. Pak ji zceďte a orestujte na másle.

Krevetová pěna: garnáty vyloupejte, krunýře umyjte zalijte vodou, osolte a připravte z nich vývar. Budete ho potřebovat asi 2 dl. Do vychladlého vývaru přidejte žloutky, nádobu dejte do vodní lázně a směs vyšlehejte do husté pěny. Přidejte sůl, oba druhy pepře a smetanu a znovu šlehejte nad parou.

Vyloupané krevety osolte, okořeňte a opečte na másle, které zbylo po opekaní lososa. Steaky upravte na talíře, obložte zeleninou a zalijte krevetovou pěnou, kterou posypte smaženými garnáty.

 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus