Opečený steak z tuňáka

Opečený steak z tuňáka
Potřebujeme:

200 g filet z tuňák, 100 g filé z lososa, 100 g hrášek, 30 g pomeranč, 20 g fenykl, 20 g oplatka, 3 g soli, 1 g steakovou koření, 10 g olivový olej, 40 g krevetové ocásky, 3 g čerstvé bylinky

Jak na to:

Nejprve vykrojte z tuňáka pěkný steak tak, aby šel rozdělit na 2 stejné díly a namarinujte pepřem, solí a olivovým olejem. Hrášek zahřejte, rozmixujte se solí a pepřem na hladké zelené pyré. Kousky krevet opečte a zalijte pomerančovou šťávou. Nechte vařit a přidejte krevety. Ve zbývající šťávě pak rozvarře kousky fenyklu. Na talíř rozložte lososové carpaccio a ochuťte solí, pepřem a olivovým olejem, na který pak ukládejte tuňáka, vytvarované hráškové pyré a bylinky. Doplňte křupavými oplatky.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus