Matjesy s jablečným salátem a brusinky
Matjesy s jablečným salátem a brusinky
Potřebujeme:
4 filety z matjesů, 3 jablka, 1 cibule, 2 pochoutkovou smetany, 1 citron, 3-4 listy hlávkového salátu, 50 ml bílého vína, koprová nať, bílé mleté koření, brusinkový kompot a sůl
Jak na to:
Omáčku připravíme tak, že loupané, jadérek zbavené jablka nakrájíme na kostky, smícháme je se smetanou, posekanou koprovou natí, nakrájenou cibulí, pepřem a solí. Přidáme víno, pár kapek citronu a pořádně promícháme. Takto necháme pár minut odstát. Matjesy z vnitřní strany potřeme brusinkamy, srolujem a spojíme párátky. Servírujeme na talíři obložením ,hlávkového salátu jablkovou omáčkou a brusinek. Jako přílohu podáváme celozrnný chléb.