Marinováný losos
Marinováný losos
Potřebujeme:
naporciovaný losos bez šupin, 1 PL mořské soli, 1 PL cukru, 1 PL rozdrcení pepř, 1 PL brandy, omáčka:, 2 PL německé hořčice, 1 PL cukru, 1 žloutek, 7 PL olivového oleje, 2 ČL nakrájeného kopru , pepř, sůl
Jak na to:
Omáčku udělejte stejnou jako majonézu a odložte.
Všechny ostatní suroviny smíchejte v misce. Směsí potřete lososa filety a poukladte je na sebe na desku. Zakryjte alobalem a zatížit druhou deskou. Na 24 hodin. dejte do chladničky.
Potom nechte lososa maso dobře okapat a nakrájejte ho na tenké plátky. Ozdobte čerstvým koprem a plátky citronu.
Jako příloha je vhodný tmavý chléb s máslem.