Krevety toustové
Krevety toustové
Potřebujeme:
2 plátky opečeného chleba, 100 g krevet, 20 ml koňaku, 1 stroužek česneku, 20 g nastrouhaného parmezánu, 50 g majonézy, 1 PL nasekaných bylinek, worchestrovou omáčku, sůl, 1 PL olivového oleje na vymazání plechu, petrželku nebo pažitku na ozdobení
Jak na to:
Plátky chleba opečeme. Krevety pokapeme koňakem a necháme 30 minut marinovat. Česnek oloupeme, prolisem a smícháme s majonézou, nastrouhaný parmezánem a bylinkami. Výrazně osolíme a ochutíme worchestrovou omáčkou.
Troubu předehřejeme na 200 ° C. Krevety necháme okapat, rozdělíme na opečený toustový chlebaa přelijeme ochucenou majonézou.
Krevetový toastový chleba pouklademe na plech vymazaný olivovým olejem a vložíme do horké trouby a zapekáme asi 5 minut. Hotové ozdobíme petrželkou nebo pažitkou.