Krab se žampiónovou omáčkou

Krab se žampiónovou omáčkou

Potřebujeme:

250 g krabích tyčinek, 5 PL vermutu, 50 g másla, 2 PL mouky, 1 cibule, 100 g žampionů, 1 šálek smetany, 100 g tvrdého sýra, petrželová nať, mletý pepř, sůl

Jak na to:

Pokrájenou cibuli osmažte na másle, přidejte nakrájené žampiony a posekanou petrželku. Přidejte  mouku, osmažte ji do žluta a zalijte smetanou. Přidejte postrouhaný sýr a míchejte dokud se sýr nerozpustí. Přilejte vermut, dochuťte solí a pepřem. Nakonec vmíchejte  rozmražené pokrájené krabí maso a nechte přehřátít asi 10 min. Podávejte s bílým chlebem a bílým vínem.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus