Marinované kuřecí prsa s rajčaty, mozzarellou a bramborovými vjejířky
Marinované kuřecí prsa s rajčaty, mozzarellou a bramborovými vjejířky
Potřebujeme:
300 g kuřecích prsou, 4 rajčata, 2 bal mozarelli v nálevu, 2 dcl bílého vína, 2 lžíce majzény, 3 lžíce sójové omáčky, koření na steaky, brambory, olej, ocet, česnek, vegeta
Jak na to:
Do naporcovaných kuřecích prsou lehce vklepeme koření na steaky a dáme na pár minut marinovat. Marinádu uděláme z vína, sójové omáčky majzeny. Krátce osmažíme z obou stran. Na druhé panvci stejně krátce osmažíme na kolečka nakrájené, olejem potřené a bazalkou sypané rajčata. Ty uložíme na hotové teplé kuřecí prsa a na ně ještě dáme i kousky Mozzarelli, aby se mírně rozpustila. Z brambor vykrojíme vjejířky, které dáme péct do trouby. Zálivku na natrhaný ledový salát uděláme z octa, pár kapek oleje, rozmačkaného česneku,vegetu.