Rozmarýnový králík
Rozmarýnový králík
Potřebujeme:
1 králičí hřbet a stehna, 1 plát vnitřního sádla, 6 plátků anglické slaniny, 1 svazek rozmarýnu, 60 g másla, 2 lžíce oleje, 200 g uzeného bůčku, 200 g cibule, 2 stroužky česneku, 1 sklenice suchého bílého vína, nadrobno nakrájenou petrželovou nať, sůl, pepř
Jak na to:
Plát vnitřního sádla vložte na 5 min. do studené vody, potom jej opláchněte a osušte.; narežte na 6 kusů. Hřbet a kýty z králíka rozdělte na pěkných kousků, osolte a okořeňte. Každý kousek oviňte tenkým plátkem slaniny, pod který zasuňte 1 stonek rozmarýnu. celé pak zavažte do kousků vnitřního sádla.
Máslo a olej rozehřejte v kastrolu a vložte do nich kousky masa. Přidejte na malé kousky nakrájený bůček a očištěnou cibuli. Na malém ohni pečte ze všech stran. Když dostane maso pěknou barvu, přidejte rozdrcený česnek s bílým vínem a 0,5 sklenice teplé vody. Ještě jednou dochuťte a pomalu vařte. Před podáváním položte maso na podnos s cibulkou. Podávejte teplé
Výpek z kastroly povařte s trochou vody a touto šťávou maso přelijte. Ozdobte petrželkou.