Rozmarýnový králík

 

Rozmarýnový králík

Potřebujeme:

1 králičí hřbet a stehna, 1 plát vnitřního sádla, 6 plátků anglické slaniny, 1 svazek rozmarýnu, 60 g másla, 2 lžíce oleje, 200 g uzeného bůčku, 200 g cibule, 2 stroužky česneku, 1 sklenice suchého bílého vína, nadrobno nakrájenou petrželovou nať, sůl, pepř

Jak na to:

Plát vnitřního sádla vložte na 5 min. do studené vody, potom jej opláchněte a osušte.; narežte na 6 kusů. Hřbet a kýty z králíka rozdělte na pěkných kousků, osolte a okořeňte. Každý kousek oviňte tenkým plátkem slaniny, pod který zasuňte 1 stonek rozmarýnu. celé pak zavažte do kousků vnitřního sádla.

Máslo a olej rozehřejte v kastrolu a vložte do nich kousky masa. Přidejte na malé kousky nakrájený bůček a očištěnou cibuli. Na malém ohni pečte ze všech stran. Když dostane maso pěknou barvu, přidejte rozdrcený česnek s bílým vínem a 0,5 sklenice teplé vody. Ještě jednou dochuťte a pomalu vařte. Před podáváním položte maso na podnos s cibulkou. Podávejte teplé

Výpek z kastroly povařte s trochou vody a touto šťávou maso přelijte. Ozdobte petrželkou.

 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus