Ragú z králíka
Ragú z králíka
Potřebujeme:
1 kg králičího masa (8 kousků), 1 PL másla, 3 PL červeného vína, 1 stroužek česneku, 1 zelená paprika, 4 PL rajčatového protlaku, 3 PL vody, špetka kajenského koření, mletý pepř, sůl
Jak na to:
Nádobu předehřejte 4 min. při výkonu 600 W. Rozpusťte v ní máslo. Do nádoby vložte maso a opečte 3 min. při výkonu 500 W. V polovině opékání promíchejte. Česnek oloupejte, prolisujte a spolu s rajčatovým protlakem přidejte k masu. Přidejte umyjte, očištěnou a na tenké nudličky nakrájenou papriku. Zalijte červeným vínem a vodou. Ragú duste přikryté 25 min. při výkonu 360 w. Omáčku povařte 4 min. při výkonu 500 W, pak ochuťte solí, černým a kajenským pepřem a nalijte na maso.