Lilek plněný králičím
Lilek plněný králičím
Potřebujeme:
2 stehna zajíce, 1 lilek, plátky tvrdého sýru, cibuli, zelenou papriku, 150 ml mléka, 2 PL mouky, sůl nebo vegety, pepř
Jak na to:
Větší lilek rozkrojíme na 2 poloviny, osolíme, omastíme a necháme zapéct v troubě 15-20 min. Poté vybereme opatrně lžičkou vnitřek lilku bez porušení vnější slupky. Vykostíme 2 stehna, pokrájíme na malé kostky, osolíme a okořeníme. Opražíme na pánvi do měka asi 10 min a odstavíme.
Opražíme zvlásť cibulku se zelenou paprikou nakrájíme na malé kousky. Po opečení přidáme vnitřek lilku, opečené kousky zajíce a zalijeme bešamelem.
Masem naplníme lilek, přikryjeme sýrem a necháme zapéec 5-10 min v troubě.