Králík se slaninkou
Králík se slaninkou
Potřebujeme:
králík (cca 1 kg), 100 g přerostlé slaniny - tenké plátky, 300 g žluté a červené cibule, 6 stroužků česneku, sůl, mletý pepř, celé nové koření, bobkový list, olej
Jak na to:
Umýt a osušit králíka na části, osolíme a okořeníme mletým pepřem. Do vymazaného pekáče vložíme cibuli nakrájenou na čtvrtky.
Kousky králíka obalíme plátky slaniny, můžeme si pomoci párátkama. Uložíme na cibuli do pekáče, přidáme očištěné stroužky česneku, bobkové listy a celé nové koření. Podlejeme trochou vody a přikryté pečeme, dokud maso nezměkne. Potom odokryjeme a zapečeme do zlatova.
Podáváme s upečenou cibulkou a pečenými bramborami.