Králík se šalotkou

Králík se šalotkou

Potřebujeme:

500 g šalotky, 4 králičí stehna, 300 g hub (i sušené), rozmarýn, tymián, cukr, černé mleté koření, ocet nebo citron, olivový olej, 0,2 l šlehačky, 0,2 l bílého suchého vína

Jak na to:

Šarlotku povaříme 2 minuty ve slané vodě, vyjmeme, necháme vychladnout, stáhneme slupky a rozkrájíme na čtvrtky.

Maso osolíme, okořeníme a zprudka opečeme na pánvi. Potom ho vyložíme na pekáč, do výpeku dáme šalotku a restujeme ji. Podlíváme vývarem, vínem a nakonec šlehačkou.

Uvřenou směs vylijeme na pekáč s masem, zakryjeme alobalem a dáme zapéct na 50 minut. Na oleji orestujeme houby (2-3 minuty), okořeníme, přidáme bylinky a dáme do pekáče. Necháme přejít varem a podáváme s opečenými bramborami.

Brambory můžeme připravit i v alobale: Brambory omyjeme a zabalíme do alobalu. Dáme do trouby najednou s králíkem.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus