Králík s šarlotkou
Králík s šarlotkou
Potřebujeme:
500 g šalotky, 4 stehna králíka, 300 g hub (i sušené), rozmarýn, tymián, cukr, černé mleté koření, ocet nebo citron, olivový olej, 0,2 l šlehačky, 0,2 l bílého suchého vína
Jak na to:
Šalotku povaříme 2 minuty ve slané vodě, vyjmeme, necháme vychladnout, stáhneme slupky a rozkrojíme na čtvrtky.
Maso osolíme, okořeníme a zprudka opečeme na pánvi. Potom ho vyložíme na pekáč, do výpeku dáme šalotku a restujeme ji. Podlíeváme vývarem, vínem a nakonec šlehačkou.
Uvařenou směs vylijeme na pekáč s masem, zakryjeme alobalem a dáme zapéct na 50 minut.
Na oleji orestujeme houby (2-3 minuty), okořeníme, přidáme bylinky a přidáme do pekáče. Necháme přejít varem a podáváme s opečenými bramborami.
Brambory můžeme připravit i v alobale: brambory omyjeme a zabalíme do alobalu.
Dáme do trouby najednou s králíkem.