Králík s kuřátky
Králík s kuřátky
Potřebujeme:
4 porce
1,6 kg masa z králičího hřbetu bez kosti, 4 malé cibule, 400 g kuřátek nebo jiných lesních hub, 250 ml silného masového vývaru, 2 PL oleje, 2 PL másla, 1 svazek petrželky, mletý pepř, sůl
Jak na to:
Maso omyjeme, osušíme, osolíme, okořeníme a uložíme na pekáč. Cibuli oloupeme, v celku poklademe ke králíka a pokapeme olejem. Troubu předhřejeme a maso při teplotě 180 C pečeme 15 min. Přilijememe horký vývar a při teplotě 160 C dusíme dalších 30 min. Během dušení králíka pravidelně oblíváme horkou šťávou z pekáče.
Mezitím očistíme kuřátka a najemno nasekáme petrželku. Krátce před servírováním houby 3 až 4 min opékáme na másle, přimícháme petrželku a podle potřeby osolíme a okořeníme. Přidáme k hotovému masu a podáváme.