Králík na houbách
Králík na houbách
Potřebujeme:
1 králík, 1 stroužek česneku, 2 cibule, 250 g loupaných rajčat, 3 PL oleje, sůl, pepř, 1 PL provensálského koření, 500 ml vývaru (z kostky), 500 g lesních hub, 425 ml konzervy bílých fazolí, 1 PL solamylu , 4 PL bílého vína
Jak na to:
Maso omyjeme a osušíme. Oddělíme stehna a vykostíme záda. Oloupeme česnek a cibuli a nadrobno nasekáme. Rajčata spaříme a oloupeme, rozkrojíme, vybereme jadřinec a dužinu nakrájíme.
V pánvi rozpálit 2 lžíce oleje a vykostěné maso na něm opražíme a vyjmeme.
Kýty opečeme, osolíme a okořeníme. Přidáme česnek, cibuli a rajčata. Zalijeme vývarem a přikryté dusíme asi 45 minut. Hřiby očistíme a podusíme na 1 lžíci oleje.
Přidáme solamyl rozšlehaný ve víně, okapanou fazoli a vše uvedeme do varu. Krátce povaříme, přidáme na začátku opečené maso a asi 5 minut ještě vaříme na mírném ohni, poté osolíme.
Maso rozdělíme na talíře a obložíme hubovou směsí s fazolemi.
Vhodnou přílohou jsou těstoviny.