Králík na cibuli

 

Králík na cibuli

Potřebujeme:

1 králík, 1 kg cibule, 3 stroužky česneku, 100 ml olivového oleje, 200 ml suchého bílého vína, špetka šafránu, 5 dkg rozinek, ½ ČL tymiánu, 1 bobkový list, ½ ČL rozmarýnu (nebo provensánskeho koření), 1 ČL čerstvě mletého pepře, sůl

Jak na to:

Králíka rozdělte na 6 - 8 porcí a v pekáči na rozehřátém oleji prudce opečte z obou stran. Poté osolte, dobře okořeňte, vyberte a dejte bokem. Na oleji z opékáného králíka opečte na tenká kolečka nakrájenou cibuli a česnek do sklovita polovinu nechte na pekáči, dejte zpět králíka a druhou polovinu rozložte na něj.. Prřklopte a pečte v troubě při 200 ° C asi 20 min. Potom smíchejte víno s kořením a rozinkami, předejte králíka a pečte dalších 30 min. až je maso měké. Podávejte s bílým chlebem nebo s bramborami.

 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus