Králičí stehna na česneku
Králičí stehna na česneku
Potřebujeme:
4 stehna z králíka, 6 stroužky česneku, 2 PL oleje, 2 cibule, 100 g sádla, 1 PL hladké mouky, sůl
Jak na to:
Maso očistěte, odblaňte a umyjte. Česnek oloupejte 4 stroužky rozetřete se solí a zbytek přelisujte. Stehna potřeme rozetřeným česnekem a na oleji ze všech stran opečte. Cibule oloupeme, 1 nakrájejte na kolečka, přidejte k masu a nechte ji zpěnit. Potom přilejte 100 ml vody a stehna duste pod pokličkou asi 15 min.
Dno pekáče vymastěte sádlem a maso s cibulí do něho přendejte. Zbylou cibuli nakrájejte a rovnoměrně ji rozložtete kolem králíka. Podlejte šťávou z dušení složení s trochou vody a při mírné teplotě pečte doměkka. Během pečení přelívejte šťávu a podle potřeby podlívejte vodou.
Když jsou stehna měké, vyberte je z pekáče a udržujte teplé. Šťávu nechte povřít zapašte moukou, krátce orestujte, zalijte trochou vody, přidejte prolisovanýmčesnek a dobře rozmíchejte. Podle chuti osolte a ještě krátce povařte. Poté maso vložte zpět do pekáče a nechte prohřát. Stehna na česneku chutnají s bramborovými knedlíky dušeným zelím.