Králičí ragú na víně
Králičí ragú na víně
Potřebujeme:
králičí maso (60 dkg), 2 PL tuku, 1 hrubší plátek anglické slaniny (15 dkg), 2 cibule, tymián, 2-3 zrnka jalovce, 2-3 zrnka nového koření, 1 bobkový list, ¾ hrnek červeného vína, 2 PL strouhaného chleba nebo polohrubé mouky, mletý pepř, sůl
Jak na to:
Na tuku opečte maso pokrájená na malé kousky. Přidejte na nudličky pokrájenou slaninu, na tenké kolečka pokrájenou cibuli. Osolte, okořeňte, Přisypte koření a krátce opražte. Maso zalijte vínem a duste pod pokličkou až je téměř měké. Během dušení podle potřeby podlívejte vodou. Z omáčky vyndat koření, a vmísit do ní nastrouhaný chléb nebo mouku na zahuštění. Za občasného míchání dusit dokud maso nezměkne.
TIP: Můžete přidat k masu také 1 hrnek pokrájených hub.