Kopanické králičí soté
Kopanické králičí soté
Potřebujeme:
300 g králičího masa, 3 PL sádla, 1 KL škrobové moučky, 5 žampionů, cibule, černé mleté koření, polévkové koření, kari koření, tymián, oregano, rozmarýn, citron, sůl
Jak na to:
Vykostěné maso z králičích zad nakrájíme příčně na kousky a naložíme do marinády z oleje, citronové šťávy, sójové omáčky, kari a bylinek. Na rozpáleném tuku orestujeme cibulku, přidáme nakrájené maso, osolíme, okořeníme a za občasného míchání smažíme v otevřené pánvi 3-4 min. Maso vyjmeme a na výpeku orestujeme žampiony, podlejeme vodou a zaprášíme škrobem. Necháme převřít a podáváme jako omáčku k masu.Soté výborně chutná s rýží nebo domácími nudlemi.