Dušený králík
Dušený králík
Potřebujeme:
1 vykuchaného a očištěného králíka (asi 1,4 kg), 3 středně velké cibule, 8 středně velkých rajčat, 2 stroužky česneku, 1 dlouhou červenou feferónku, 4 lžíce oleje, sůl, bílý pepř, ¼ l bílého vína, 3 výhonky čerstvé šalvěje nebo 1 lžičku sušené
Jak na to:
Králíka omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 kousků. Rajčata omyjeme a rozčtvrtíme.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Česnek oloupeme a nasekáme na drobno. Feferónku očistíme, omyjeme, osušíme a pokrájíme na tenké kroužky.
V hlubším pekáči rozpálit olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Osolíme a okořeníme, přidáme rajčata, cibuli, česnek a feferónku.
Podlejeme 1 / 8 l bílého vína a 1 / 8 l vody, přikryjeme pokličkou a necháme asi 1 hodinu dusit. Po 30 minutách dušení přilijeme zbývající víno a přidáme větvičky šalvěje.
Hotový pokrm ochutíme solí, pepřem a podáváme s bílým chlebem.