Domácí králík na smetaně
Domácí králík na smetaně
Potřebujeme:
králíka / zajíce, cibuli, slaninu, zeleninový vývar (bujón), 1 bobkový list, černé mleté koření, sůl, cca lžičku zavařovačky brusinek, smetanu, citron a cukr na dochucení
Jak na to:
Králíka si naporcujte, aby se vměstnal do hrnce. Cibuli a slaninku si nadrobno nakrájíme. Slaninu dáme smažit a na ní osmažíme i cibuli. Přidáme naporcované maso.
Maso opečeme ze všech stran a když začne připékať, zalijeme zeleninovým vývarem. Osolíme, okořeníme, přidáme bobkový list a vaříme do měka.
Když je maso měké, vyjmeme ho dočasně ven z hrnce. Bobkový list vylovíte. Do šťávy přidáme smetanu, na zahuštění můžeme použít trochu hladké mouky resp. maizenu. Necháme přejít varem. Omáčku můžeme rozmixovat ponorným mixérem, kousky slaniny v omáčce nevadí.
Potom přidáme brusinky a podle chuti můžeme ještě dochutit. Do omáčky dáme zpět maso. Podáváme s těstovinami, noky nebo domácím knedlíkem.