Ze skopového masa piláv
Použité suroviny:
1 kg skopového masa
20 dkg kořenové zeleniny
1 cibule
30 dkg rýže
několik zrnek nového koření
3 hřebíčky
1 špetka muškátového květu
1 strouhaná houska
12 dkg sádla
5 dkg strouhaného parmezánu
1 vejce
dle chuti: sůl
Jak recept připravit:
Maso udusíme doměkka v trošce vody ze zeleninou, cibulí a solí. Než změkne přidáme koření, dodusíme,
necháme vychladnout a pak nakrájíme na kostky. Rýži opražíme na sádle, zalijeme procezenou šťávou z masa a
dusíme. Vymastíme ohnivzdornou mísu, dáme do ní polovinu rýže, na ni poklademe maso a zakryjeme zbytkem rýže.
Povrch potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme parmezánem, smíchaným se strouhanou houskou a pečeme v troubě asi
30 min.