Telecí z čéšky
Telecí z čéšky
Potřebujeme:
4 telecí řízky, 4 PL mouky, 4 PL oleje, 2 PL másla, 3 jablka, citrónová šťáva, sůl a mleté bílé koření
Salát: 2 mrkve, šťáva z 1 pomeranče, 1 PL olivového oleje, 1 PL krystalového cukru a špetka soli
Jak na to:
řízky naklepeme, okořeníme, poprášíme moukou a na oleji z obou stran orestujeme. Po pár minutách přidáme pokrájená, citrónovou šťávou pokapané jablka, vše zjemní máslem a dusíme, dokud maso nezměkne. Do postrouhané mrkve přidáme šťávu z pomeranče, olej, cukr, špetku soli a důkladně promícháme. Telecí servírujeme s dušeným čéšky a mrkvová salátem.
Potřebujeme:
4 telecí řízky, 4 PL mouky, 4 PL oleje, 2 PL másla, 3 jablka, citrónová šťáva, sůl a mleté bílé koření
Salát: 2 mrkve, šťáva z 1 pomeranče, 1 PL olivového oleje, 1 PL krystalového cukru a špetka soli
Jak na to:
řízky naklepeme, okořeníme, poprášíme moukou a na oleji z obou stran orestujeme. Po pár minutách přidáme pokrájená, citrónovou šťávou pokapané jablka, vše zjemní máslem a dusíme, dokud maso nezměkne. Do postrouhané mrkve přidáme šťávu z pomeranče, olej, cukr, špetku soli a důkladně promícháme. Telecí servírujeme s dušeným čéšky a mrkvová salátem.